Cuppingmassage in Schijndel

Wat is cupping? Cupping is een oosterse alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid gecreëerd wordt door middel van holle plastic cupjes. De cup wordt vacuüm vastgezogen aan de huid en in een trekkende beweging met rotaties en vibraties over de huid getrokken in de richting van bindweefsel, spierverloop en energiebanen. Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Gifstoffen en spierkrampen wordt vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen af te voeren, met als gevolg een algehele ontspanning.


Voor wie is cupping in het bijzonder geschikt? 

  • Dieper gelegen spierknopen / verklevingen
  • Nek, schouder, arm klachten
  • Hoofdpijn klachten, migraine
  • Fybromyalgieklachten
  • Stress gerelateerde klachten
  • Cellulitis

Te behandelen gebied

  • rug,nek,schouders
  • voorkant benen
  • achterkant benen
Cupping 30 min  € 42,50

Direct boeken ⇒

Cupping 45 min € 52,50

Direct boeken ⇒

Combinatie infrarooddeken behandeling en cuppingmassage 

Indien je voor de cuppingmassage een halfuur in het infrarood deken gaat liggen wordt de huid en spieren al opgewarmd en is het klaargemaakt om dieper te komen met de massage. Door de versnelde afvoer van afvalstoffen heb je minder opgehoopte zuren en dus ook minder spierpijn na de behandeling met infrarood. De combinatie infrarooddeken behandeling en cuppingmassage is ook in duobehandeling te boeken!

Tarief infrarooddeken behandeling

30 min € 30,00

Voor wie is cupping niet geschikt?
Gebruik van bloedverdunners, diabetes, vaataandoeningen, koorts, infectieziekten, extreme vermoeidheid, slechte algemene gezondheid, besmettelijke huidaandoeningen, kanker en zwangerschap.

Wat kun je verwachten van de behandeling?
We starten eerst met een intake en anamnese waarbij je klachten en indicaties in kaart worden gebracht. Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cupjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied. De techniek die ik gebruik is een afgeleide van de bindweefselmethode.

Is de behandeling pijnlijk?
De eerste paar keren is de behandeling gevoelig tot pijnlijk omdat het onderliggende weefsel nog verstoord is , maar het is een van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelend gebied min of meer verdoofd. Hoe verstoorder het gebied, hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heb je nog 3 dagen napijn, maar dit komt zelden voor. De hersteltijd wordt na elke behandeling korter.

Hoe werkt cupping?
Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op binnen de cellen. Als je dus pijn ervaart impliceert dit een blokkade in de energiestroom van een deel van het lichaam.
Toxines ofwel gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Tijdelijke verkleuring van de huid na de behandeling!
Na een cuppingmassage is op de plek van de behandeling een duidelijke verkleuring te zien. Dit is een normaal verschijnsel. De verkleuring wordt veroorzaakt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars en zwart. De resterende rode/paarse plek is alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn en de roodheid zal na een paar dagen weer verdwijnen.