Bindweefselmassage in Schijndel

Op zoek naar een huidverbeterende behandeling in Schijndel? Denk eens aan bindweefselmassage, een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel een prikkel te geven aan de fibroblasten ter verbetering van de huidconditie. Deze massage is eigenlijk een soort fitness voor de huid. Net zoals je de lichamelijke conditie kunt verbeteren door te sporten, zo verbeter je de conditie van je huid met deze massage.

Met bindweefselmassage kunnen de volgende effecten worden bereikt:

  • Het stimuleren van de huiddoorbloeding
  • Opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Activatie fibroblasten die collageen en elastine aanmaakt en daardoor versteviging van het bindweefsel en volume van de huid
  • Verbetering van huidstructuur en teint
  • Vermindering zichtbaarheid rimpels, littekens

Vrijblijvend advies en proefstukje Wil je de behandeling eerst testen op een stukje huid en advies? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Direct boeken ⇒

Bindweefselmassage losse behandeling als onderhoud na een kuur of eenmalige boost voor je huid.€44,50

Direct boeken ⇒

Pakket van 4 bindweefsel behandelingen  ongeveer 7-10 dagen tussen elke behandeling.  – Totaal pakket € 168

Direct boeken ⇒

Pakket van 8 bindweefsel behandelingen ongeveer 7-10 dagen tussen elke behandeling.  – Totaal pakket € 320

Direct boeken ⇒

Bindweefsel Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.


Hoe werkt bindweefselmassage? Bindweefselmassage is een zeer intensieve massage techniek in het gezicht door middel van de huid te rollen, plukken en andere technieken toe te passen geef je een mechanische prikkel aan de onderhuids bindweefselcel de fibroblast. Hierdoor wordt de doorbloeding in het bindweefsel geactiveerd waardoor de aanmaak van elastine- en collagene vezels wordt gestimuleerd. De massage word hierdoor celvernieuwend. Door de doorbloeding van de huid te stimuleren is de huid beter in staat voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Ook onderhuidse verklevingen zullen verdwijnen.


Wat kan ik direct na de behandeling verwachten? Na de bindweefselmassage ziet de huid er wat rood uit en voelt de huid strak aan. Dit verdwijnt in de loop van de dag. Ook zul je zien dat de huid meteen wat voller is in verband met toenname weefselvocht in het bindweefsel.


Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Bindweefselmassage geeft het beste effect in een kuur vorm van 6 tot 12 keer. In het begin start je met 1x per week behandelen, met afhankelijk het aantal behandelingen een rustpauze tussendoor. Naarmate iemand vaker een behandeling heeft ondergaan zal het weefsel soepeler worden. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Om het effect te behouden is het aan te raden de behandeling met regelmaat 1 keer per 6 weken te herhalen of door tijdens de regelmatige gezichtsbehandeling de klassieke gelaatsmassage te vervangen voor bindweefselmassage.


Hoe ziet een behandeling eruit? De huid krijgt eerst een basisreiniging. Daarna begint de bindweefselmassage, deze wordt langzaam opgebouwd. Afhankelijk van de huidconditie zal er gekeken worden welke plaatsen op het gezicht of decolleté meer aandacht nodig heeft en welke technieken daarbij passen. Bij elke persoon is de massage dus anders. Een bindweefselmassage duurt 30 minuten en wordt afgesloten met een kalmerend ampul en dagverzorging.


Is de behandeling pijnlijk? Elke greep binnen zo’n bindweefselmassage geeft een ander gevoel. Dit kan variëren van  een licht scherp gevoel tot een rekgevoel van de huid. Wanneer de greep losgelaten wordt voelt men niets meer. Dit is een massage niet ter ontspanning maar om te werken aan een betere huidconditie. Natuurlijk wordt de massage opgebouwd, en zullen we rustig beginnen.