Microdermabrasie in Schijndel

Wat is microdermabrasie?
Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continu stroom van ultrafijne micro-kristallen of er wordt gebruik gemaakt van een diamanten slijpschijfje. Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze de bovenste laag van de huid bestaande uit dode en oude huidcellen. De huid wordt hierdoor aangezet om versneld nieuwe huidcellen aan te maken en gaat zich van binnen- uit vernieuwen, daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuüm de productie van collageen. 

Tarieven 
intake en proefstukje

gratis

vervolgbehandeling los

€ 89,00

Kuurprijs 3 behandelingen

€ 240  

Kuurprijs 6 behandelingen

€ 425 

Inhoud behandeling ± 60 minuten
  • Oppervlaktereiniging.
  • Microdermabrasie.
  • Ampul met luxe vliesmasker.
  • Massage gezicht, decollete, nek, schouders.
  • Intensief serum, oogcreme en dagverzorging.
Vrijblijvend advies en proefstukje.
Wil je de behandeling eerst testen op een stukje huid en advies? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. 

Is het geschikt voor mij?
Alle huidsoorten en kleuren zijn met deze methode te behandelen. Mensen met een goede algemene gezondheid, en realistische verwachtingen ten aanzien van het resultaat zijn prima kandidaten. Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en is succesvol gebleken bij: droge huid, rijpere huid, fijne lijntjes , vette huid, vergrote en verstopte poriën, vale en of doffe huid, rokershuid, zonbeschadigde huid, acne littekens.

Wat kun je behandelen met microdermabrasie?
Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en wat ik kan behandelen zijn:
Fijne lijntjes – onzuivere huiden – huidveroudering – pigmentvlekjes – acne littekens (vlekjes) zonneschade – rokershuid – grove poriën – grove huidstructuur – doffe / futloze huid.

Wat zijn de contra-indicaties?
Microdermabrasie is niet geschikt voor mensen met de volgende huidcondities: Huidontstekingen – psoriasis – huidkanker- rosacea – ernstige acne – fragiele haarvaten actieve eczeem – heftige couperose door de zon verbrande huid – zwangerschap – niet gediagnosticeerde huidbeschadigingen – gordelroos koortslip – vitamine A medicatie.

Voordat je start met de behandelingen
Voor een eventuele eerste microdermabrasie vind er eerst een intakegesprek plaats. Ik bespreek samen de medische gegevens en doe een huidanalyse en een proefstukje , we bespreken samen of microdermabrasie een geschikte behandeling kan zijn. Ook word er een informed consent getekend waarmee je toestemming geeft de microdermabrasie behandeling uit te voeren.

Is de behandeling pijnlijk?
Microdermabrasie is een intensieve maar nagenoeg pijnloze behandeling. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed. Er kan een prikkelend/ tintelend en of warm gevoel worden waargenomen maar pijn hoor je niet te voelen.

Hoe ziet een behandeling eruit?
De huid krijgt eerst een basisreiniging. Daarna begint de Microdermabrasie behandeling, ik ga met een speciaal mondstuk over de huid welke vacuüm trekt, dit stimuleert een krachtige doorbloeding van de huid. Vervolgens schuurt een stroom van micro-kristallen of het diamantkopje de huid af, gebruikte kristallen en loskomende dode huidcellen worden opgevangen in een afvalbakje. Na de microdermabrasie wordt een ampul aangebracht met een luxe vliesmasker zodat alle werkstoffen optimaal worden opgenomen, tijdens het inwerken van het masker een massage van het hoofd, hals en decollete, de behandeling wordt afgesloten met een intensief serum, oogcreme en dagverzorging. 

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?
Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en roodheid vertonen, net als wanneer je iets te lang in de zon hebt gezeten, de roodheid kan maximaal 24 uur te zien zijn maar de praktijk leert dat dit vaak snel wegtrekt. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

Advies huidverzorging thuis
Een goede nabehandeling met de huidverzorgingsproducten van Nouvital is noodzakelijk omdat jouw huid nu heel goed in staat is om werkstoffen op te nemen, er is een dun laagje van je huid afgehaald en als je een zeer intensieve peeling behandeling hebt gehad ( bv voor lijntjes, vlekjes) kunnen er schaafplekjes ontstaan, ook is de huid nu gevoeliger voor UV straling , door goed het huidverzorgingsadvies op te volgen zullen deze plekjes snel helen en wordt de huid op de juiste manier beschermt .
  • Revital Concentraat met sojapeptiden stimuleren de celstofwisseling in de huid. € 15,00
  • De huid wordt in versneld tempo vernieuwd, dat brengt met zich mee dat steeds meer dode huidcellen ontstaan. Dit kun je ervaren door wat schilfering op de huid. Je kunt het herstelproces stimuleren door 2-3x in de week de scrub sensitive te gebruiken € 18,00
  • Ook adviseer ik dagelijks een sunblock of dagcrème met SPF te gebruiken om zonbeschadiging zoals pigmentvlekken te voorkomen. v.a. € 16,00

Wat mag je niet doen na de behandeling?
Gebruik op de dag na de behandeling geen make-up meer en geen producten met minerale oliën, deze sluit de huid af. Tot een week na de behandeling dien je warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank, sauna, heet water, intensief sporten, en zwemmen te vermijden. De huid is kwetsbaarder dan normaal, doordat het bovenste beschermende huidlaagje weg is, dus voorzichtigheid geboden! De huid mist zijn beschermingslaagje en zal dus meer en makkelijker zijn vocht verdampen, dit moet van binnenuit weer worden aangevuld door meer water te drinken.

Wanneer zie je het resultaat van de behandelingen?
Waarschijnlijk zul je direct na de eerste behandeling al verbetering zien, maar voor een optimaal resultaat wordt aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. ( elke 14 dagen ) Afhankelijk van het te behandelen huidtype en doel van de kuur kan dit variëren van 3 tot 10 behandelingen, tijdens de intake kan het aantal behandelingen worden geadviseerd. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen bij bv fijne lijntjes en acne littekens worden vaak pas na 6-10 behandelingen zichtbaar. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het herstelvermogen van de huid en de manier waarop de huid thuis dagelijks verzorgd zal worden.

Zijn er na een kuur nog vervolgbehandelingen nodig?
Als het gewenste resultaat bereikt is wordt aangeraden om over te stappen op een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden. Ideaal is eenmaal per maand.