Zwangerschapsmassage in Schijndel

Wanneer je in verwachting bent en er een klein mensje in je groeit, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ontspannen en een goede verzorging voor de huid is dan heel belangrijk. in een relatief korte periode gebeurt er heel veel met je lichaam. Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler, deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van pijn in je nek, rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Of misschien voel jij je kiplekker maar ben je gewoon toe aan wat extra ontspanning. Een zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verzachten en te helpen ontspannen.

Zwangerschapsmassage positieve effecten:Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.


tarieven zwangerschapsmassage

Massage75 min 75,00

Zwangerschapsmassage van gezicht, hoofd , decolleté, rug, nek, schouders , armen, buik, benen en voeten.

Massage 3x 75 min€ 200,-

Met dit pakketje van 3 zwangerschapsmassages kun je in elk trimester van je zwangerschap een massage inplannen.

Mama arrangement105 min€ 95,00
  • Voetenscrub , voetenpakking en afsluitende voeten/beengel.
  • Gezichtsreiniging, gezichtsmassage met masker, serum, oogverzorging en dagverzorging.
  • Massage van rug, nek, schouders, armen, buik, benen en voeten.

Cadeautip voor babyshower of kraamcadeau!

Een zwangerschapsmassage is natuurlijk ontzettend fijn om cadeau te krijgen,  bestel hier de cadeaubon voor ieder gewenst bedrag. Of geef een  individuele cursus babymassage, klik hier voor meer informatie.


meest gestelde vragen..

Is zwangerschapsmassage veilig voor mij en mijn baby?   

Voor vrouwen met een gezonde zwangerschap is een zwangerschapsmassage absoluut veilig. De massage wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en eventuele klachten. Als je zwangerschap niet helemaal volgens “het boekje” verloopt overleg dan met je verloskundige of gynaecoloog of een zwangerschapsmassage geschikt is voor je. Voordat we starten met de 1e behandeling zal dit ook worden besproken tijdens het intakegesprek.

Ik kan niet op mijn buik liggen kan ik dan nog worden gemasseerd?

De massages worden gegeven op een massagetafel op zijligging met een voedingskussen, en op je rug waar we je hoofd en rug wat rechtop zetten zodat je het niet benauwd krijgt of last krijgt van maagzuur. Ik werk EXPRES niet met een tafel waar een gat in zit voor buik/borsten omdat deze tafels de buik te veel doen hangen en dit niet goed is voor de banden in rug/buik, en de gaten in de bank niet voor iedereen goed past.

Welke massage olie wordt er gebruikt?

Als je zwanger bent is niet elke massage olie geschikt voor je. Ik masseer met zwangerschapsmassage olie van weleda met de lichte geur van sinaasappelbloesem en rozen die zacht aanvoelt op je huid.

Wat maakt een zwangerschapsmassage anders?

Een zwangerschapsmassage is over het algemeen wat zachter, en er worden andere massagetechnieken gebruikt die gericht zijn op het verminderen van zwangerschapsklachten, zoals rugpijn en kuitkramp. Bepaalde drukpunten op de voet en op het lichaam worden overgeslagen omdat die weeën opwekkend kunnen zijn.

Tot wanneer is zwangerschapsmassage mogelijk?

Zwangerschapsmassage is mogelijk tot aan de bevalling, dus ook tijdens de laatste loodjes van je zwangerschap kun je genieten van een zwangerschapsmassage.

Mag ik ook na de bevalling gemasseerd worden?

Jazeker, maar de richtlijn is 4 weken na de bevalling, en bij een keizersnede na 6 weken. Dit tot ongeveer 3 maanden na de bevalling. Een massage doet veel met je lijf, dus maak pas een afspraak als je je weer wat fitter voelt.

Links

Ook werk ik samen met de verloskunde praktijk in Schijndel : http://www.peppelaer.nl/